Merbik Anne'nin Sütlü Balkabağı Muhallebisi
Malzemeler:
Yarım kilo balkabağıYarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Dilimlenmiş kabakları tencereye dizip üzerine toz şekeri gezdirdim.Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirdim.
Ezerek püre haline getirdim. (Blender da kullanabilirsiniz.)
Nişastayı bir kapta sütle karıştırdım.
Cevizleri de ekleyip bu karışımı kabakların üstüne döktüm.
Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırdım.
Kaselere koydum.
Üzerlerini Hindistan ceviziyle süsledim. (Nar tanesi, fındık, ceviz de olabilir.)
Afiyet olsun...
1 yaştan itibaren uygundur.
Yetişkinlere de kesinlikle tavsiye ederim. İnanılmaz lezzetli.
Mervecim balkabağı bu kışın favorisi bizim evde, hemen deneyeceğim! :)
YanıtlaSil