Fırında Sebzeli Levrek
Malzemeler:
1 kg levrek4 orta boy patates
2-3 adet defne yaprağı
3-4 diş sarımsak
3 adet soğan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
10-15 adet mantar
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz
Yapılışı:
Temizlenmiş balıkların içine defne yaprağı ve bütün haldeki sarımsakları koydum.Tepsinin ortasına yerleştirdim.
İnce ince dilimlediğim patatesleri balıkların etrafına dizdim.
Yarım ay şeklinde doğradığım soğanları, halka halka dilimlediğim domatesleri, yeşil biberi ve iri iri doğradığım mantar parçalarını da ekledim.
Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tane karabiber ve tuzu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirdim.
Önceden ısıttığım 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirdim.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder