Pages

31 Ocak 2014 Cuma

Havuçlu Kek





Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Yapılışı:

Yumurta ve tozşekeri iyice çırptım.
Sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam ettim.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ayrı bir kapta karıştırıp üzerine ekledim.  
Havuç, ceviz ve limon kabuğunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırdım.
Yağlayıp unladığım kek kalıbına döktüm.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına koydum.
Dilerseniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip süsleyebilirsiniz.
 
Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan ya da bıçak batırın. Hiçbir şey yapışmıyorsa pişmiş demektir.
 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder