Narenciyeli Dilimler
Afiyet olsun...
Malzemeler:
Taban Hamuru İçin:
2 su bardağı un1 çay bardağı pudra şekeri
175 gr. eritilmiş tereyağı (işaret parmağınız kalınlığında iki teker gibi düşünebilirsiniz.)
Narenciyeli Kat İçin:
2 limon1 portakal
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yapılışı:
Un, şeker ve ılımış tereyağını çukur bir kaba alıp parmak uçlarımla hızlı hareketlerle ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar karıştırdım.Yağlı kağıt serdiğim dikdörtgen şeklindeki borcama hamuru elimle hafifçe bastırarak yaydım.
Önceden ısıttığım 170 derece fırında 20 dakika pişirdim.
Tepsiyi fırından alıp ılımaya bıraktım.
Yumurtaları ekleyip çırptım.
Un ve şekeri ekleyip tekrar çırptım.
Önceden pişirdiğim tabanın üstüne döküp 180 derece fırında 20 dakika daha pişirdim.
Fırından alıp soğumaya bıraktım.
Dilimleyip servis ettim.
Bal olsun... :)
0 yorum:
Yorum Gönder