Pages

10 Eylül 2014 Çarşamba

Ebruli Kek

 
 
 

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2,5 su bardağından bir parmak fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.

Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.

Soğuk tereyağı ile kalıbı yağlayıp biraz un serpin.

Hamurun yarısını kalıba dökün.

Kalan kısmına kakao, Hindistan cevizi, tarçın ekleyip karıştırın. Hamur katı olursa 1–2 yemek kaşığı süt ekleyip inceltin.

Kalıba bu karışımı da dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişirin.

Afiyet olsun.
 

0 yorum:

Yorum Gönder