Pages

8 Temmuz 2014 Salı

Muhallebili Tel Kadayıf



Malzemeler:

350 gr tel kadayıf
125 gr tereyağı
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Muhallebisi için:
1 litre süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Kadayıfı ellerinizle ufalayın.

Geniş bir tavaya alıp içine ceviz dışındaki tüm malzemeleri koyun ve rengi fotoğraftaki gibi olana kadar kavurun.

Sonra cevizi ekleyip biraz daha kavurun ve altını kapatıp tepsiye yayarak soğumasını bekleyin.

Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta bekletip alın.

15 dk sonra kremayı ve vanilyayı koyup mikserle 3-4 dakika çırpın.

Borcama kadayıfın yarısını döküp üstüne muhallebiyi ve en üste kadayıfın kalan yarısını dökün.

3-4 saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder