Pages

8 Temmuz 2014 Salı

Yeşil Soğanlı Dana Eti (Merbik'in Spesiyali)

 

Malzemeler: (4 kişilik)

400 gr. dana eti
4 adet havuç
5-6 kaşık zeytinyağı
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber

Yapılışı:

4 adet havucu kibrit çöpü gibi doğrayın.

İnce uzun (jülyen) doğranmış etleri zeytinyağında iyice kavurup (etler suyunu saldıktan sonra kapak kapalı olursa daha güzel oluyor.) havuçları ilave edin.

Birkaç dakika da onlarla kavurduktan sonra 1 bardak sıcak su ekleyip 15-20 dakika pişirin. (yine kapak kapalı)

1 cm.uzunluğunda doğranmış taze soğanı yemeğin pişmesine yakın ilave edin.

Tuz, karabiber, soya sosu ve sirkeyi de katın.

Ocaktan almadan önce 1 kaşık mısır nişastasını 2 kaşık suda eritip içine ilave edin.

2 dk daha karıştırıp kapatın.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder