Pages

8 Temmuz 2014 Salı

Hünkar Beğendi

 

Malzemeler: (4 kişilik)

500 gr kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su

Patlıcanlı püre için:
2 adet patlıcan
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Düdüklü tencerede sıvıyağı kızdırın.

Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Soğanları katıp kavurun.

Soğanlar pişince salça ve toz kırmızı biberi ekleyip kavurun.

Domatesi ekleyin.

Onlar da pişince karabiber, kimyon ve suyunu ilave edip karıştırın.

Düdüklünün kapağını kapatıp düdüklünüzün pişirme süresine göre pişirin.

Kapağı açtıktan sonra tuzunu ekleyip sosu istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın. İstediğiniz kıvamdaysa kaynatmanıza gerek yok.

Etler pişerken patlıcanları közleyin.

Kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun.

Patlıcanları da koyup 1-2 dk çevirin.

Su, süt ve tuzunu ekleyip karıştırarak kıvamına alana kadar pişirin.

Ateşten alıp kaşarını ilave edin ve karıştırın.

Servis tabağınıza önce patlıcanlı karışımı üzerine de soslu etinizi koyup sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder