Pages

8 Temmuz 2014 Salı

Patlıcan Kebabı

 
 

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan

Köfte için:
500 gr. orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Üzeri için:
4 adet domates
4-5 adet biber
10 adet arpacık soğan
6-7 diş sarımsak

Yapılışı:

Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda yarım saat bekletin.

Bu aşamada kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol suyla yıkadığınız patlıcanları tepsiye ya da şişe bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizin.

Domates, soğan, sarımsak ve biberleri koyup sıcak suda ezdiğiniz salçalı suyu gezdirin. Yeterli gelmezse biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Tepsinin üstünü folyoyla kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. 30-35 dk sonra kontrol edip patlıcan ve köfteler yumuşamışsa folyoyu açıp üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun... 

0 yorum:

Yorum Gönder