Pages

10 Eylül 2014 Çarşamba

Patatesli Kaşarlı Börek




Malzemeler:

3 adet yufka
2 adet soğan
2 adet patates
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Soğanları piyazlık doğrayın ve az yağda kavurun.

Üzerine patatesleri rendeleyin ve kavurmaya devam edin. Kaşarı da ekleyip biraz daha karıştırın.

Tuz ve baharatları da ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Süt, su, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu çırpın.

Yufkaları ikiye bölüp sıvı karışımı her yerine fırça yardımıyla yayın. Patatesli harçtan yufkanın düz kenarı boyunca koyun ve sarın.

Yuvarlak büyük borcama görseldeki gibi yerleştirin.

Üzerine kalan sütlü harcı dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimlemeden önce ılımasını bekleyin ki hamur olmasın.

Afiyet olsun:)

 

0 yorum:

Yorum Gönder