Pages

10 Eylül 2014 Çarşamba

Telli Baba Tatlısı



Malzemeler:

150 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı tel kadayıf
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla taze limon suyu

Yapılışı:

Cevizi ve küçük küçük parçaladığınız tel kadayıfı bir kasede karıştırın.

Tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ayrı bir kapta iyice harmanlayın.

Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak toplar yapın.

Topları avcunuzun içinde açıp ortasına 1 tatlı kaşığı cevizli harçtan koyup yuvarlayın.

Büyük fırın tepsisine dizin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Tepsiyi fırına koyar koymaz şerbeti hazırlamaya başlayın.

Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.

Sonrasında 5 dk kaynamaya bırakın.

Limonu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Kurabiyeler pişince elinizin dayanacağı sıcaklığa gelene kadar soğutun.

Bu sırada şerbetiniz de soğumuş olacaktır.

Her ikisi de ılık olacak şekilde şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün.

Servisten önce 3-4 saat bekleyin. Üstleri şerbeti çekmemiz olursa 2 saat sonra alt üst edebilirsiniz.

Dilerseniz şerbetlerini çektikten sonra kızartılmış tel kadayıfa batırabilirsiniz ya da cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet bal olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder