Pages

29 Eylül 2014 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Muffin



Malzemeler:

2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
3 adet büyük elma

Yapılışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye kesin.

İçlerini temizleyip çok ince yarım ay şeklinde doğrayın.

Üzerlerini geçecek kadar sıcak su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.

Kek için yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

Kabartma tozu ve tarçını da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Muffin kalıplarınızın içine yarılarını geçmeyecek şekilde hamuru paylaştırın.

Süsleme için elma dilimlerinden birini alıp rulo şeklinde sarın.

Başka bir dilim daha alıp ilk rulonun etrafına sarın.

Bu işlemi muffin kalıbınızın üzerini kaplayacak büyüklükte bir gül elde edene kadar yapın.

Gül tamamlanınca yarısına kadar kek hamuru koyduğunuz kalıbın ortasına yerleştirin.

Tüm elma dilimlerini aynı şekilde hazırlayıp kalıplara yerleştirin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder