Yumurtalı Patates Dilimleri
Malzemeler:
3 büyük boy patates6 yumurta
1 küçük boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 su bardağı kaşar rendesi veya tepsiye kapatacak kadar dilim peynir
Yapılışı:
Orta boy borcamınızı yağlayın.Patatesleri soyup yıkayıp geniş bir kaba rendeleyin.
Ayrı bir kaseye soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.
Patateslere ekleyin.
Yumurtaları da üzerlerine kırıp sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın.
Harcı yağlanmış borcama döktükten sonra üzerine kaşar rendesi ya da dilim peynir serin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızlarına kadar pişirin. (yaklaşık 30 dakika)
Fırından çıktıktan sonra ılımadan dilimlemeyin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder