Pages

29 Eylül 2014 Pazartesi

Yumurtalı Patates Dilimleri



Malzemeler:

3 büyük boy patates
6 yumurta
1 küçük boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 su bardağı kaşar rendesi veya tepsiye kapatacak kadar dilim peynir

Yapılışı:

Orta boy borcamınızı yağlayın.

Patatesleri soyup yıkayıp geniş bir kaba rendeleyin.

Ayrı bir kaseye soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.

Patateslere ekleyin.

Yumurtaları da üzerlerine kırıp sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın.

Harcı yağlanmış borcama döktükten sonra üzerine kaşar rendesi ya da dilim peynir serin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızlarına kadar pişirin. (yaklaşık 30 dakika)

Fırından çıktıktan sonra ılımadan dilimlemeyin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder