Pages

13 Ocak 2015 Salı

Patates Oturtma



Malzemeler:

3 adet orta boy patates
250 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu için;

1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2-3 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı:

Patatesleri soyup yuvarlak doğrayın.

22*22 cm  bir fırın tepsisini fırçayla yağlayın.

Patatesleri tepsiye dizip üzerlerini yine fırçayla yağlayın.

190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kabuk bağlayana kadar pişirin.

Bu sırada kalan 4 yemek kaşığı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın.

Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Kıymalı harcı pişen patateslerin üzerine gezdirin.

Ayrı bir kaba domatesi rendeleyin.

Salça, toz biber, tuz ve suyu ekleyip karıştırın.

Sosunu tepsinin üzerine gezdirin.

Tekrar fırına verip 190 derecede 15-20 dk pişirin.

Afiyet olsun...
 

0 yorum:

Yorum Gönder