Pages

12 Ocak 2015 Pazartesi

Pestolu Tavuk Beğendi



Malzemeler:

6 adet tavuk pirzola
5 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pesto sos
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Pirzolaların derisini sıyırıp.

Derin bir kaba alıp sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların her yerine değecek şekilde elinizle ovun.

Derin bir fırın kabına dizip 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun.

Yağlarını tamamen salıp yumuşayana kadar pişirin.

Bu sırada patlıcan ve biberleri közleyin.

Kabuklarını soyup ezin ve minik minik doğrayın.

Tereyağını geniş bir tavada eritin.

Unu ekleyip 1-2 dk sürekli karıştırarak kavurun.

Patlıcan ve biberleri ekleyip 2-3 dk daha pişirin.

Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

Tuz ve karabiber ekleyip koyulaşana kadar pişirin.

Ateşten almadan pesto sosu ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.

Servis tabağına önce pestolu harcı, üzerine de tavuk pirzolayı koyup servis edin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder