Pages

12 Ocak 2015 Pazartesi

Balık Pilaki



Malzemeler:

1 kg levrek
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 bardak su
10 adet arpacık soğanı
2 patates
2 havuç
2 kereviz (isteğe bağlı)
3 diş sarımsak
Yarım limon
Biraz maydanoz

Yapılışı:

Bir tencereye soyulmuş arpacık soğanları, soyulup iri küpler halinde doğranmış patatesleri ve isteğe göre kerevizi, doğradığınız havuçları, su ve zeytinyağını koyup sebzeler biraz yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kuşbaşı doğradığınız levrek filetoları ve yarım limonun suyunu ilave edip pişirmeye devam edin. Kıyılmış maydanozu ya da kuru kekiği ekleyip ateşten alın.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder