Pages

13 Ocak 2015 Salı

Köylü Çorbası


Malzemeler:

1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kalın bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 avuç erişte
1 tatlı kaşığı nane
5 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:

Soğanı ve havucu küp küp doğrayın.

Yağları kızdırıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

Havucu ekleyip birkaç dk daha kavurun.

Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Toz biberi ekleyin.

Suyu da ekleyip hızlıca karıştırın.

Yıkayıp süzdüğünüz bulgur, pirinç ve mercimekleri ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin.

Erişteleri ve tuzunu ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirin.

Naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Afiyet olsun...
 

0 yorum:

Yorum Gönder