Pages

13 Ocak 2015 Salı

Bisküvili Havuç Lokumu



Malzemeler:

2 orta boy havuç
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket petit beurre bisküvi
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

Bisküvileri rondoda un haline gelene kadar çekin veya bir poşetin içine koyup ağır bir şeyle ezin.

Havuçları soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Rendelenmiş havuç ve şekeri bir tencereye alıp ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

Havuçları ayrı bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Çekilmiş bisküvileri ve cevizi ekleyip kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.

Afiyet olsun...
 

0 yorum:

Yorum Gönder