Pages

12 Ocak 2015 Pazartesi

Trileçe



Malzemeler:

5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Fırın kabını yağlamak için 1 çay kaşığı tereyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı süt
2 paket krema (400 ml)
1 su bardağı süt tozu

Karamel sos için;

5 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse esmer)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket (200 ml) krema
Yarım su bardağı süt

Yapılışı:

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. (Akların içine hiç sarı karışmamalı)

Yumurta aklarını bir çimdik tuz ekleyerek kar gibi olana kadar mikserle çırpın.

Şekeri ekleyip 5 dk daha çırpın.

Sarıları ayrı bir kapta çırpın.

Sarıları aklara yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyaları yavaş yavaş ekleyerek bir spatula ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.

22*22 cm çapında derin bir fırın kabını yağlayın.

Kek karışımını tepsiye dökün.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kek soğuduktan sonra derin bir kapta şerbeti için süt ve süt tozunu köpürene kadar çırpın.

Kremayı ekleyip 2 dk daha çırpın.

Şerbeti (pişirmeden) kekin üzerine gezdirin.

Kek şerbeti tamamen çektikten sonra elinizle üzerindeki köpükleri sıyırıp alın.

Karamel için tereyağı ve şekeri geniş bir tavaya alıp ocağın en küçük gözüne koyun.

Karıştırmadan şeker eriyip kahverengi bir sıvı haline gelene kadar bekleyin.

Kremayı ve sütü yavaş yavaş ekleyip karameli hızlıca çırpın.

Karıştırarak koyu karamel kıvamı alana kadar pişirin.

Karamel şerbeti çeken keskin üzerine gezdirin.

Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun ...   

0 yorum:

Yorum Gönder