Pages

12 Ocak 2015 Pazartesi

Fırında Mücver Dolması



Malzemeler:

Mücver için;

2 orta boy kabak
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 avuç ince kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı

İç Harcı için;

100 gr yağsız kıyma
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber
1 domates
Yarım çay bardağı sıcak su

Üzeri için;

1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Mücver için kabakları rendeleyin.

Avcunuzla suyunu sıkıp atın.

Derin bir kapta rendelenmiş kabak, yumurta, dereotu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Tereyağı ile 8-10 adet muffin kalıbını yağlayın.

Mücver harcını kalıplara paylaştırın.

Ortalarını çukur yapın.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Mücverler pişerken iç harcını hazırlayın.

Bunun için soğanı küp doğrayın.

Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın.

Soğanları ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

İçine kıymayı ekleyip karıştırın.

Suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Salçaları ekleyip 2-3 dk kavurun.

Rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dk daha kavurun.

Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Yarım çay bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Kızaran mücverleri fırından alıp içlerine kıymalı harcı paylaştırın.

Üzerlerini kaşar rendesiyle kaplayın.

Tekrar fırına verip kaşarlar eriyene ve hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...



 

0 yorum:

Yorum Gönder