Pages

8 Aralık 2014 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Islak Kek



Malzemeler:

2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet orta boy elma
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
Yarım su bardağı ceviz içi

Yapılışı:

Elmaları soyup küçük küçük doğrayın ve üzerine limon suyunu döküp karıştırın.

Yumurtaları, yağı ve şekeri çırpın.

Ayrı bir kapta un, tuz, tarçın, karbonatı eleyerek karıştırın.

Unlu malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. (hamur çok katı olacak, korkmanıza gerek yok)

Elmaları da ekleyip karıştırın.

Küçük bir borcum ya da fırın tepsisini yağlayın hamuru dökün.

Üzerine cevizleri serin. İçine de katabilirsiniz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.

Afiyet bal olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder