Pages

8 Aralık 2014 Pazartesi

Beşamel Soslu Kabak Sarma

 
 

Malzemeler:

4 adet iri kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Domates sosu için:

1 adet büyük boy domates
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 küp şeker
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay bardağı sıcak su
Tuz

Beşamel sos için:

3/4 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerini fırçayla yağlayın ve az tuz serpin.

200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 20 dk pişirin.

Domates sos için soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun.

Ezilmiş sarımsakları ve salçayı ekleyip birkaç dk kavurun.

Toz biberi ekleyip karıştırın.

Soyup minik doğradığınız domatesleri ekleyip 5 dk pişirin.

Su, sirke, tuz ve şekeri ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.

Pişen kabakları fırından alın.

Elinizin dayanacağı kadar ılıdığında üzerlerine birer tatlı kaşığı kaşar rendesi koyup rulo yapın. Küçük bir fırın kabına dizin.

Üzerlerine aralarına da girecek şekilde domates sosunu yayın.

Ayrı bir kapta beşamel sos için süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi çırpıp fırın kabının üstüne gezdirin.

Kaşarı da üstüne yayıp fırına verin.

Üzeri hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
   

0 yorum:

Yorum Gönder