Pages

8 Aralık 2014 Pazartesi

Pesto Soslu Somon



Malzemeler:

Dilediğiniz kadar dilimlenmiş somon
Tuz
Pesto sos

Pesto sos için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet taze fesleğenin yaprakları
3 diş sarımsak
30 gr çam fıstığı
60 gr parmesan peyniri ya da eski kaşar
Taze çekilmiş karabiberHepsini karıştırıp rondoda sos haline getirin.

Yapılışı:

Somonları yıkayıp süzüldükten sonra tuzlayıp tepsiye dizin.
 
Her birinin üzerine 1 kaşık pesto sosu koyup fırçayla her yerine yayın.
 
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
 
Hazır pesto sosu da kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
P.S: Sosun tarifi arkadaşım Bige Turan'a ait. Bloğunu mutlaka ziyaret edin.
 
bigeninmutlumutfagi.blogspot.com
 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder