Pages

31 Mart 2014 Pazartesi

Patatesli Börek





Malzemeler:

4 orta boy patates
4 adet ince yufka
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
 
Üzeri için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 

Yapılışı:

Patatesleri haşladım.
 
İnce doğradığım soğanları tavaya alıp içine yağ ekleyip kavurdum. Sonra salça ekleyip 3-4 dk daha kavurdum.
 
Haşlayıp iyice ezdiğim patateslere ekledim. İçine tuz ve baharatları da kattım.
 
İlk yufkamı açtım. Bir kenarını zarf gibi katlayıp yoğurt su ve sıvıyağ karışımını yufkanın her yerine sürdüm. Katladığım kenara patatesli harcımdan koyup rulo yaptım ve istediğim büyüklükte dilimledim.
 
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. Üzerlerine yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürüp önceden 175 derecede ısıttığım fırında 40-45 dk üzeri kızarana kadar pişirdim.
 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder