Pages

17 Şubat 2014 Pazartesi

İrmikli Kuru Meyveli Muhallebi




Malzemeler:

11 yemek kaşığı irmik
11 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
1 avuç kuru üzüm/kayısı/incir vs.
 

Yapılışı:

İrmik, şeker, süt ve yağı tencerede orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırdım.
 
İçine kuru üzümleri ekledim.
 
Ilıyınca kaselere boşalttım.
 
Kuru üzümle süsledim.
 
Dilerseniz içine bir miktar portakal suyu ya da portakal kabuğu rendesi ilave edip narla da süsleyebilirsiniz. İki türlü de denemenizi tavsiye ederim.
 
Ceviz, badem, ya da fındık rendeleyip üstüne serpebilirsiniz.
 
Kaselere boşaltmayıp borcama dökerek dilim dilim de servis edilebilir.
 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder