Pages

2 Mart 2015 Pazartesi

Havuç Rüyası

 
 

Malzemeler:

1 kilo havuç
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
4 yemek kaşığı nişasta
Pötibör bisküvi

Yapılışı:

Havuçları iri iri doğrayıp tencereye koyuyoruz.

5 su bardağı suyu ilave edip pişiriyoruz.

Pişen havuçları blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.

1 su bardağı suya nişastayı koyup eritiyoruz ve püre halindeki havuçlara ilave ediyoruz.

Vanilya, şeker, limon kabuğu ve limon suyunu da ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Kare borcama havuç muhallebimizi koyup aralarına bisküvi dizerek dilediğimiz katta yapıyoruz.

Dizme işlemi bitince buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Hindistan cevizi ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder