Pages

3 Mart 2015 Salı

Bezelyeli Pirinç Çorbası



Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış/konserve bezelye
2 adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
5 su bardağı su/tavuk suyu

Yapılışı:

Tereyağını eritip küçük doğradığınız biberleri kavurun.

Salçayı ekleyip biraz da onunla kavurun.

Toz biber ve unu ekleyip 1-2 dk daha kavurun.

Domatesleri rendeleyin ilave edin ve kavurun.

Suyunu ve pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Bezelyeleri de ekleyip 2-3 dk daha kaynatın.

Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Afiyet olsun...
 

0 yorum:

Yorum Gönder