Bezelyeli Pirinç Çorbası
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç1 su bardağı haşlanmış/konserve bezelye
2 adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
5 su bardağı su/tavuk suyu
Yapılışı:
Tereyağını eritip küçük doğradığınız biberleri kavurun.Salçayı ekleyip biraz da onunla kavurun.
Toz biber ve unu ekleyip 1-2 dk daha kavurun.
Domatesleri rendeleyin ilave edin ve kavurun.
Suyunu ve pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Bezelyeleri de ekleyip 2-3 dk daha kaynatın.
Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder