Pages

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü (Çilek soslu)

 
 
 

Malzemeler:

Yarım paket margarin
1 tane falım sakız (damla sakızı aromalı lacivert paket)
1 su bardağı un (fazla tepelemiyoruz)
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker

Sosu için:

150 gr. Çilek

Yapılışı:

Yarım paket margarini eritip içine falım sakızı atıyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz.

İyice eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave ediyoruz. (oda sıcaklığında olsun sütünüz)

Son olarak şekeri de ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Çilekleri rondoda  kısa süre çekip üzerine döküyoruz.

Ya da çikolatalı puding yapıp tavuk göğsü ılıyınca üstüne dökerek de servis edebilirsiniz.

Çok lezzetli bir tarif. Mutlaka tavsiye ederim.

Bal olsun...
 

0 yorum:

Yorum Gönder