Pages

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Enginar Çanağında Sebzeli Püre

 
 
 

Malzemeler:

4 adet enginar
Yarım limon suyu
Tuz
Su

Püre için:
1 tane iri patates
1 tane havuç
Bir çay bardağı bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı/tereyağı
1 diş sarımsak
1 sap taze soğan
Dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Enginarları tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz. Yarım limon suyu ve tuzu da ekleyip 10-15 dakika enginarlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.

Patatesi iyice yıkayıp çatalla üzerinde delikler açtıktan sonra mikrodalga fırında en yüksek watta 10 dakika pişiriyoruz.

Bezelye ve havucu ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlıyoruz.

Onlar pişerken sarımsağı ezip soğanı ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.

Sıcak patatesi alıp kaşık yardımıyla içini bir kaseye boşaltıyoruz. Üzerine, yağı, tuzu ve karabiberi ilave edip çatalla eziyoruz. Hazırladığımız yeşillikleri, havuç ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.

Haşlanan enginarları süzüp servis tabağına alıp üzerine dondurma kaşığıyla püreyi paylaştırıyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...  

0 yorum:

Yorum Gönder