Pages

6 Mayıs 2014 Salı

Fırında Peynirli Domates Soslu Krep

 
 
 
Hani bazı yemekler ya da atıştırmalıklar vardır, böyle hemen eve girip bir telaş yapıp fırına attığınız. İşte bu da onlardan biri olacak. Ben bunlar 'Kurtarıcılar' diyorum. Hem pratik, hem lezzetli, hem misafire ikram edilebilecek kadar şık. Annemin meşhur krepleri kadar lezzetli olmasa da idare eder :)

Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun...

Malzemeler: (6-8 kişilik)

Krep için: 3,5 su bardağı un, 5 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için: 1 soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 250gr beyaz peynir, tuz, karabiber

Domates sos için: 2 domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber


Yapılışı:

İç harç için soğanı kıyıp zeytinyağında kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ılındıktan sonra içine beyaz peyniri rendeleyip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.

Krep hamuru için yumurtaları bir kaseye kırıp un yağ ve sütü ekleyerek çırpıcıyla çırpıyoruz. Unu azar azar ilave ederseniz kıvamı pürüzsüz olur.

Tavaya fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya boşaltıyoruz. Eşit şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın.

Krepleriniz hazır olduğunda iç harcını paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20dk üzerleri kızarana kadar pişirin.

Ayrı bir tavada rendelediğiniz domatesleri zeytinyağında pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip fırından çıkardığınız kreplerin üzerine yayın.

(Dilerseniz pazı ya da ıspanakla da yapabilirisiniz. Bunun için soğanı kavurduktan sonra pazıyı ya da ıspanağı da ekleyip birkaç dakika kavurmanız yeterli. Yine ılıyınca peynir ilave edersiniz.)

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder