Bezelyeli Pirinç Çorbası
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç1 su bardağı haşlanmış/konserve bezelye
2 adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
5 su bardağı su
Yapılışı:
Tereyağını eritip küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurun.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Toz biber ve unu ekleyip 1-2 dk daha karıştırıp kavurun.
Domatesleri rendeleyip ekleyin ve kavurun.
Suyunu ve pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Bezelyeleri de ekleyip 2-3 dk daha kaynatın.
Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder