Pages

8 Nisan 2015 Çarşamba

Bezelyeli Pirinç Çorbası


Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış/konserve bezelye
2 adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
5 su bardağı su

Yapılışı:

Tereyağını eritip küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurun.

Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Toz biber ve unu ekleyip 1-2 dk daha karıştırıp kavurun.

Domatesleri rendeleyip ekleyin ve kavurun.

Suyunu ve pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Bezelyeleri de ekleyip 2-3 dk daha kaynatın.

Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder