Pages

8 Nisan 2015 Çarşamba

Patatesli Ispanak Graten



Malzemeler:

Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.

Kaynar suda 5-7 dk haşlayıp suyunu süzün.

Sıvıyağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.

Doğranmış ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

Beşamel sos için tavada tereyağını eritin.

Unu ekleyip kavurun.

Sütü ekleyip hızlıca çırpın.

Koyulaşana kadar pişirin.

Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.

Patateslerin yarısını yağladığınız 21*21 cm ebatlarında fırın kabına dizin.

Üzerine dilimlenmiş biberlerin yarısını dizin.

Ispanağın yarısını yayın.

Beşamel sosun yarısını da ıspanağın üzerine yayın.

Kaşar peynirinin yarısını serpin.

Üzerine kalan malzemeleri aynı sırayla döşeyin.

Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla örtün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20dk pişirin.

Folyoyu açıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder