Pages

10 Kasım 2014 Pazartesi

Sivri Biber Turşusu

 
 
 

Malzemeler:

2 kg sivri biber
1,5 litre su (15 su bardağı)
15-20 diş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 çay kaşığı toz şeker
1 avuç nohut

Yapılışı:

1,5 litre suyu kaynatın ve soğumaya bırakın.

Biberlerinizi yıkayın üst sapını ve alttan ucunu kesin.

Sarımsakları soyup küçük parçalara ayırın.

Turşuyu kuracağınız kavanozun dibine nohutları yıkayıp koyun.

Biberleri düzgünce yerleştirin.

Aralarına sarımsak serpiştirin.

Kaynamış soğumuş suyunuza tuzu şekeri ve sirkeyi ekleyin.

Tuz iyice eriyene kadar karıştırın.

Biberlerin üzerine suyunuzu dökün.

İster kereviz yapraklarıyla ister maydanozla kapak yapın.

Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp iyice sıkın.

Güneş görmeyecek rutubetsiz bir yerde 10-15 gün bekletin.

Afiyet olsun.
 

0 yorum:

Yorum Gönder