Pages

14 Ekim 2014 Salı

Fırında Hamsi Buğulama



Malzemeler:

1 kg hamsi
3-4 adet soğan
4 adet domates
8-10 dal Frenk maydanozu ya da normal maydanoz
1 limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını da alıp bol suda yıkıyoruz.

Süzülmesi için kevgire koyup süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırıyoruz.

Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde dilimliyoruz.

Maydanozu da ince ince doğruyordu.

Derin bir fırın tepsisi ya da borcamın en altına bir sıra soğan diziyoruz.

Üzerine Frenk maydanozu serpiyoruz.

Sonra bir sıra hamsi diziyoruz. Ancak hamsileri iki tanesini açıp üst üste yapıştırarak diziyoruz.

Hamsilerin üstüne domates koyuyoruz.

Sonra yeniden soğan ve maydanoz koyup bir sıra daha balık diziyoruz.

Üstüne bir fincan yağı gezdirip ince limon dilimleriyle süslüyoruz.

Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıyoruz.

170 derece ısıttığımız fırında 35-40 dk pişirdikten sonra folyoyu alıp 5 dk daha pişiriyordu.

Afiyet olsun...




 

0 yorum:

Yorum Gönder