Pages

13 Şubat 2015 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Patates



Malzemeler:

6 orta boy patates
400 gr kıyma
3 adet soğan
400 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz

Beşamel sos için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri

Yapılışı:

Soğanları yemeklik doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı ilave edin.

Mantarları temizleyip iri iri doğradıktan sonra koymaya ilave edin.

Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz çevirip ocaktan alın.

Patatesleri soyup fazla kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

Fırın tepsisini yağlayın tabanına bir sıra patates dizin.

Üzerine kıymalı mantarlı harçtan dökün ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin.

Tepsinin üzerini folyoyla kapatın.

200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

Beşamel sos için tereyağını eritin ve içine unu ekleyip kavurun.

Daha sonra süt ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın ve 2 dk kaynatıp ocaktan alın.

Sosu pişen yemeğin üstünü kapatacak şekilde yayın ve 15 dk daha fırında tutun.

Son olarak kaşar peyniri kendisini serpip peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırına verin.

Afiyet olsun....
 

0 yorum:

Yorum Gönder