Pages

2 Kasım 2015 Pazartesi

Çeşm-i Nigar Çorbası


Malzemeler:

1 büyük boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
3yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 bardak su

Terbiyesi için:

1 su bardağı süt
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı

Sosu için:

Tereyağı
Nane
Pul biber

Yapılışı:

Soğanı doğrayıp yağda soteleyin.

Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Suyu ve mercimekleri ekleyip pişene dek kaynatın.

Terbiyesi için bütün malzemeleri çırpın.

Pişen çorbayı ocaktan alıp blenderdan geçirin ve terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin.

Tekrar ocağa koyup 1-2 taşım kaynatın ve sosunu ilave edip servis edin.

Afiyet olsun...





 

0 yorum:

Yorum Gönder